IM BARCELONA & MALLORCA!

HENNA HAWAIJILLE BARCELONASTA!

Aina täysmatkan triathlon ei ole läpihuutojuttu, varsinkin jos tavoitteet on muualla kuin maaliin pääsyssä. Hennan edellinen täysmatka päättyi viime syksynä Tallinnassa keskeytykseen, joten se toi oman lisäjännityksen Barcelonan kisaan. Osaltaan jännitystä lisäsi tavoite voitosta ja täten pääsystä Hawaijille.

”Lähdin hakemaan ehjää ja tasapainoista omaa kisasuoritusta ja siinä onnistuin! On hienoa päättää kisa vahvaan maratoniin ja tunteeseen, että jalat kantavat, vaikka ovatkin jo loppu. Kisapäivänä olosuhteet olivat haastavat, sillä tuulta oli 7-8m/s ja aallot olivat lähes kolme metrisiä. Uinnin lähdössä eniten jännitti, että miten pääsen edes veteen. Turvallisuussyistä uinti lyhennettiin 650m. Uinti olikin ihan pelkkää sähellystä ja tuli heiteltyä muutama voltti aallonharjalla.

Kovan tuulen takia ajoin pyörän maltilla, reilu 35 keskarilla, jotta olisi jalkaa vielä juosta. Juoksun alussa sain väliaikatietoa, että olen oman ikäsarjan kärkeä jäljessä noin 4min. Lähdin paukuttamaan suht tasaisia kilsoja ja kympin kohdalla mietin, että tulikohan lähdettyä liian kovaa. Noin 17km kohdalla olin siirtynyt oman sarjan kärkeen. Jalat tuntuivat siinä vaiheessa vielä hyviltä, mutta viimeinen kymppi olikin sitten melkoista taistelua. Mukava maratonenkka kuitenkin syntyi 3:19:46

Kaikki meni nappiin ja energiat pysyivät koko kisan ajan kohdillaan. Tunnelma Barcelonan kisassa oli mahtava, kuten aina! Tuloksena voitto naiset 30-34v ja overall 2. Vuoden päästä kisataan Konalla täydenmatkan MM-kisoissa!”

Kova tulostaso Barcelonan kisassa toi seurojen välisessä vertailussa toisen sijan!

Vaikka triathlon on yksilölaji ja urheilijoiden menestyminen pitkälti kiinni omasta tekemisestä, ei kukaan voi vähätellä seurayhteisön vaikutusta. On ollut hieno kesä kiertää yhdessä kilpailuissa ja nauttia onnistumisista!

IM MALLORCA!

Triathlonkausi huipentui Mallorcalla ja parhaalla mahdollisella tavalla.

Tapio voitti oman ikäryhmänsä M60-64 ja samalla suoritti 30. Ironman kisansa. Mainittakoon vielä, että voitto oli 6. AG sarjoissa.
”Hankalan valmistautumisjakson jälkeen voitto tuli lievänä yllätyksenä. Uinti ja pyörä menivät hyvin, mutta juoksu oli kaameaa taistelua kohti maalia. Harjoituskauden juoksukilometrit ovat jääneet vähäisiksi (150km) ja se kyllä juoksussa tuntui. Kakkoseksi tullut kavensi aikaeroa koko ajan ja loppukirikin piti ottaa.”

Johanna kruunasi onnistuneen päivän sijoittumalla toiseksi N30-34 sarjassa.
”Kisa-aamuna fiilis oli odottava, vaikka loppuviikosta korvatulehdus haittasi valmistautumista. Tavoitteena oli tehdä rento uinti ja vahva pyörä mutta jättäen kuitenkin hyvin jalkaa juoksuun. Juoksussa tavoite oli pystyä tekemään nouseva vauhtinen juoksu, mutta mossahdus tuli noin 10 km kohdilla, jonka jälkeen maratonin loput 32km oli taistelua. Ei helpoin Ironman-kisa, mutta sijoitus lämmittää mieltä.”

ISOT ONNITTELUT MOLEMMILLE!
Ensi syksynä kilpaillaan sitten Hawaijilla!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *