IRONMAN TAHKO!

KISARAPORTTI 1: TIMO KANNINEN
Timon kesä 2021 on ollut pommin varmaa ja vahvaa tekemistä. Hän on saanut ulosmitattua kuntoaan kilpailuissa ilman suurempia vaikeuksia, joten odotukset Tahkolle olivat korkealla. Edellisestä täyden matkan startista oli jo kaksi vuotta aikaa ja nykyisellä kunnolla tavoitteita sai hilata reilusti ylöspäin.

Timon tunnelmat kisasta:
”Tahkoon valmistautuminen sujui kaiken kaikkiaan hyvin ja Turun puolimatkasta palautuminen myös odotetusti. Tavoitteena oli saada omaa suoritustasoa vastaava uinti, ajaa rohkeasti pyörällä ja juosta maraton reipasta vauhtia. Omissa ajatuksissa kaavailin alle 9:30 loppuaikaa. Uinti menikin suunnitellusti. Pyörällä pystyin pitämään tavoitetehoa lähes koko matkan. Lopussa jalkakrampit alkoivat vaivata ja viimeiset 7-8km otin rauhallisemmin. Pyrin selvittelemään jalkoja ja saamaan viimeiset energiat sisään ennen juoksua. Juoksusta tuli kuitenkin odotettua raskaampi ja jalat tuntuivat tyhjiltä jo ekan kierroksen jälkeen. Loppumatka oli aikamoista taistelua ja juoksussa jäin selkeästi omasta tavoitteesta. Kokonaisuudessaan 8+ suoritus loppuajalla 9:31:00.”

”Heikohkoon juoksuun suurin selitys lienee epäonnistunut tankkaus pyörällä, keho sai liian vähän energia. Uuteen aeropulloon mahtui vähemmän nestettä ja kisan jälkeen huomasin, että pullon pohjalle oli jäänyt noin 4 geelin verran energiaa. Tarkoituksena oli tyhjentää pullo pyöräilyn aikana, joten energiavajetta tuli n.400 kalorin verran. Tämä osittain selittänee myös itselle harvinaisia jalkakramppeja.”

”Toki reilusti parantunut oma ennätys ja Kona tiketti lämmittää mieltä ja niihin voin olla tyytyväinen. Mukavaa oli myös huomata, että oma sitkeys riitti maaliin vaikka meinasi ukko ”tummua” ihan kunnolla kesken matkan. Vaikka itselle kisa oli toistaiseksi raskain kokemus, jäi siitä hyvää motivaatiota tulevaisuuteen ja hyviä kehityskohteita niin treeneihin kuin itse kisastrategian suunnitteluun. Nyt vähän palautellaan ja suunnataan kohti uusia haasteita. Konalle pääsy taitaa olla lähes mahdotonta tänä vuonna, joten muutamia kisoja on vielä kotimaassa suunnitteilla. Viime syksynä maratonin sub 3h jäi niin lähelle, että tänä syksynä lähden sitä yrittämään.”

”Kaiken kaikkiaan hienot kekkerit oli Tahkon haastavalle reitille loihdittu ja kisa oli kovatasoinen. Kiitos TDT jengille kannustuksesta, tuli tarpeeseen!
”ONNEA TIMO HIENOSTA KAUDESTA 2021 JA KONA SLOTISTA!

KISARAPORTTI 2: ARI JURVANEN
Ari on triathlonin parissa melko uusi kasvo ja kesä 2021 on ollut ensimmäinen kilpailujen osalta. Ari on heti seuratoimintaan tulon jälkeen harjoitellut määrätietoisesti ja erityisen ihailtavaa on työ, minkä hän on tehnyt uinnin eteen. Mies hädin tuskin osasi uida, kun tammikuussa 2020 tuli ensimmäisiin uintiharjoituksiin ja nyt 3,8km taittui aikaan 1:16 ilman suurempia vaikeuksia.

Täydelle matkalla pitää aina lähteä nöyränä, olipa oma fyysinen suorituskyky miten kova tahansa. Matka on niin pitkä, että itsensä kanssa saa keskustella aika monta kertaa. Focus pitää pysyä koko ajan eteenpäin menemisessä, liikaa ei saa antaa painoarvoa väsymisen tunteille. On tärkeää muistaa, että mieli väsyy nopeammin kuin keho, joten henkisellä puolella on tosi iso rooli kilpailussa.

Ari summaa kisapäivää näin:
”Onneksi uintiosuus saatiin suorittaa melko tyynessä kelissä ja sain tehtyä hyvän uinnin. Tahkon pyöräilyreitti oli kyllä mäkinen ja tuuli pyöri melko paljon. Juoksussa rankkasade yllätti ja antoi kyllä oman mausteensa ja haasteensa kisaan. Itsellä oli tavoitteena suorittaa laji kerrallaan kisa loppuun. Tarkempia teho- ja vauhtitavoitteita oli matkalle asetettu, varsinkin pyörään ja juoksuun, mutta kuitenkin oma tunne oli se mikä päivää ohjasi. Iso osa päivän tavoitteista toteutui ja osasta taas karttui enemmän kokemus, parannettavaa kyllä jäi tulevaisuuteen. Kaiken kaikkiaan jäi positiivinen fiilis loppuajasta 10:44:34.””Matkan aikana ehti monta ajatusta käydä mielessä. Moni on sanonut, että täysmatka on tunteiden vuoristorata, niin tuohon ajatukseen voin kyllä yhtyä. Kotijoukkojen ja seuralaisten kannustus juoksuosuudella toi kummasti jaksamista lisää. Sama mielen myllerrys jatkui seuraavana päivänä, kun pääsin jännittämään Hawaiji-paikkojen jakoa. Tuntuu melko uskomattomalta, että ensimmäisellä yrittämällä tuossa tilaisuudessa oma nimi huudetaan. Saa nähdä minkälainen seikkailu Hawaijin reissusta syntyy.”

Arin kausi todennäköisesti jatkuu muutamilla juoksutapahtumilla ja IM Barcelonassa puolimatkan kilpailulla 3.10. Tällä hetkellä on melko paljon epävarmuustekijöitä ilmassa matkustamisessa valtameren toiselle puolelle, joten palmujen alle pääsy on vielä hyvin epävarmaa tänä syksynä. Mutta kun aika on, niin ei muuta kun, ALOHA ARI

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *