Triathlonistin syksy

Suomessa triathlonkisoja on tarjolla kesäkuusta elokuun loppuun. Kisakausi on lyhyt suhteessa moneen muuhun lajiin. Moni aloittaakin kisakauttaan jo toukokuulla juoksutapahtumilla tai jatkaa kautta kisailemalla ulkomailla syksyllä.

Syksy on monelle ylimenokautta sekä arkeen paluuta. Kesälomat on vietetty, työelämä ja arki kutsuvat. Harrastukset palaavat myös ihmisten arkeen pikkuhiljaa. Syksy muuttaa luontoa kauniiksi, joten kannattaa nauttia ulkoilmasta mahdollisimman paljon. Uimahallin kaakeleita ja kuntosalien seiniä ehtii tuijottaa pitkän talven.

Moni palaa harjoittelun pariin muutaman kuukauden kuluttua viimeisistä kisastarteista. Yleensä suurin virhe on aloittaa harjoittelu suurilla määrillä ja intensiteetillä. Äkkiä vain huomaa huhtikuulla olevan jo ihan väsynyt harjoitteluun, kun vasta pitäisi alkaa harjoitella kunnolla. Kannattaa siis malttaa mielensä ja nostaa määrää pikku hiljaa kesää kohti. Syksy on hyvää aikaa kehittää perus- ja lihaskuntoa sekä kokeilla muita lajeja.

Lokakuun alusta starttaa seuramme sunnuntaipitkis treenit. Tule rohkeasti mukaan, nyt nautitaan ulkoilmasta ja tehdään pohjia kuntoon talvea varten, jolloin aloitetaan treenit kunnolla kohti kesää 2020. Jäsenportaalissa lisätietoa aikatauluista!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *